Mange Lierne-spillere på regionlags-NM

Lierne var godt representert ved NM for regionlag for 16-åringer i Oslo 17.-19. januar.

Alle 8 regioner i Norge samles cupfinalehelgen for å spille norsk mesterskap for regionlag. Dette var 2. gang som turneringen ble gjennomført, og 1. gang som offisielt NM.

 

På jentesiden deltok Kine Gjertsås, Silje Holand, Ingeborg Gåsbakk, Synnøve Gjertsås, Connie Sandvik og Charlotte Skåle som
representanter for Lierne IL, sammen med 5 andre jenter (fra Grong, Snåsa, Verdal og Hitra).

På guttesiden deltok Henrik Fagerli, Amund Sundvik, Emil Opsal og Hans Olav Bruce fra Lierne sammen med 6 andre gutter (fra Grong, Fram og Namsos).

Det var en intensiv helg, hvor lagene også fikk med seg cupfinalene for herrer og damer.

Sportslig sett gjorde jentene en kjempeinnsats i puljespillet, og tok seg til semifinale etter å ha slått region Øst og Møre/Romsdal. Laget tok dessuten sett mot region Nord, som til slutt vant hele turneringen. Etter jevn semifinale og bronsefinale, som dessverre endte med to tap, ble det en 4. plass for jentene.

 Kamp mot Oslo i puljespillet. Foto: Jon Terje Fossland

Kamp mot Oslo i puljespillet. Foto: Jon Terje Fosslandn

Guttene spilte jevnt mot flere lag i puljespillet, men tapte de jevne settene, og endte sist i puljespillet. I kamper om 5.-7. plass, ble det en seier og et lite surt 1-2 tap til slutt. Guttene endte derfor på 6. plass.

Henrik og Amund i blokk. Foto - Jon Terje Fossland

Henrik og Amund i blokk. Foto: Jon Terje Fossland

Region Trøndelag gjorde en meget god jobb for å legge til rette for at lagene hadde det bra, både med mat, transport, overnatting, mm. Ungdommene var gode representanter for Trøndelag (og Lierne).

Regionen hadde blant reiselederne også en egen fotograf – Jon Terje Fossland. Bildene til denne nyheten er lagt ut med tillatelse fra han. Det finnes mange andre bilder tilgjengelige på region Trøndelags Facebookside.

Hovedtrener for jentene var Patrik Lundgren, og hovedreiseleder var Turid Solum Gjertsås, begge fra Lierne. 
Lierne hadde m.a.o mange deltakere både på og utenfor banen.

En vellykket tur – som forhåpentligvis skal gjenta seg neste år, med mange ungdommer fra Lierne som representanter for Trøndelag!